GEORGE MICHAEL (53) OVERLEDEN

Geplaatst op maandag 26 december 2016 @ 10:24 , 193 keer bekeken


ZANGER BEZWEEK AAN HARTFALEN
Zanger George Michael is op op 53-jarige leeftijd overleden aan hartfalen.

VREDIG OVERLEDEN

George Michael, die werd geboren als Georgios Kyriacos Panayiotou, zou volgens zijn familie vredig in zijn huis zijn overleden tijdens de kerst.

WHAM!

De zanger kampte de afgelopen jaren geregeld met gezondheidsproblemen en verslavingen, waaronder een ernstige en bijna fatale longontsteking in 2011. Begin jaren 80 breekt Michael door als zanger en liedjesschrijver van het popduo Wham!, waar hij samen met Andrew Ridgeley deel van uitmaakt. Wham! scoort vroeg in 1983 zijn eerste top 10-hit in Nederland met de single 'Wham Rap! (Enjoy What You Do)'. 

KERSTHITS

Het duo weet tweemaal de eerste plek te bereiken in de Nationale Hitparade, achtereenvolgens met 'Wake Me Up Before You Go-Go' en 'The Edge Of Heaven'. Kerstsingle 'Last Christmas', een dubbele A-kant met 'Everything She Wants', wordt van de eerste plek afgehouden door Band Aids 'Do They Know It's Christmas', waar Michael ook op te horen is. 'Last Christmas' is de hoogst genoteerde compositie van George Michael in de Top 2000.

SOLOHITS

Terwijl Wham! nog dikke hits scoort, brengt George Michael al twee solosingles uit: zijn eerste solo-nummer 1-hit 'Careless Whisper' en de nummer 2-notering 'A Different Corner', beide te vinden op het Wham!-afscheidsalbum The Final. Michaels eerste soloalbum Faith brengt opnieuw twee nummer 1-hits voort, 'I Want Your Sex' en het Bo Diddley-achtige titelnummer.

TOP 2000

George Michael staat elf keer in de Top 2000: acht keer solo, twee keer met Wham! en als onderdeel van de gelegenheidsformatie Band Aid. Hieronder staan ze chronologisch op een rijtje:

530. 'Last Christmas' (met Wham!)
614. 'Careless Whisper'
1054. 'Somebody To Love' (met Queen)
1149. 'Do They Know It's Christmas' (met Band Aid)
1266. 'Don't Let The Sun Go Down On Me' (met Elton John)
1277. 'Cowboys And Angels'
1350. 'Jesus To A Child'
1354. 'A Different Corner'
1400. 'Wake Me Up Before You Go-Go'
1591. 'Father Figure'
1611. 'Faith'


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: